cplusarchitecten architectenbureau renoveren

Renovaties

Je huidige woning renoveren geeft je tegenwoordig heel wat opties waar mooie voordelen aan gekoppeld zijn. Naast de financiële voordelen zoals subsidies en renovatiepremies krijg je natuurlijk ook een woning die er als nieuw uitziet en naar jouw wens is gerenoveerd. Wens je de woning eventueel later te verkopen, geniet je hier opnieuw van je investering gezien de waardestijging van je huis na een renovatie.

Slim renoveren

Durf een expert contacteren

Heb je een bod gedaan op een woning, dan is het nooit een slecht idee om met een architect de woning te gaan bekijken om een idee te krijgen welke verbouwingen of renovaties realistisch zijn. Je bent ook meteen op de hoogte van struikelpunten die bij de verbouwingswerken naar boven kunnen komen.

Bepaal de nodige fases

Het is verstandig om te weten in welke stappen je het meest eenvoudig je renovatiewerken kan afronden. Begin dus zeker niet in het wilde weg te renoveren want voor je het weet sta je voor een te maken keuze waar je voordien nog niet hebt over nagedacht. Zo kan het bijvoorbeeld soms interessanter zijn om een deel te slopen dan het te renoveren.

Budget

Een goed plan is de basis van zorgeloos renoveren. Daarnaast stel je best ook en gedetailleerde raming op. Stel je vast dat de renovatiewerken niet binnen het geraamde budget passen kan je in de fases overlopen waar je kan gaan besparen. Een gouden tip is om een extra budget van 10 tot 15% te rekenen bovenop je geraamd budget.

Focus en gedrevenheid

Isolatienormen worden steeds duurzamer en duurzamer. Probeer dus in alle te maken keuzes rekening te houden met hoe je bouwtechnieken kan combineren met esthetiek en comfort. Denk dus zeker na over welke energiezuinige beslissingen je kan verwerken binnen jouw renovatiewerken. Let ook zeker op de tijdspanne waarin je hoopt de renovatiewerken te voldoen. In een maand tijd is de klus waarschijnlijk niet geklaard. Voorzie dus voldoende tijd en ga ervan uit dat niet alles altijd even vlotjes verloopt. Een gouden tip is om de werf proper te houden zodat je steeds het overzicht bewaard op de werken.