cplusarchitecten architectenbureau nieuwbouw

Nieuwbouw

Nieuwbouw brengt heel wat voordelen met zich mee, een daarvan is dat je de woning volledig naar wens kan indelen en er met al de gewenste functionaliteiten rekening gehouden wordt. Daarnaast is het huis volledig nieuw, waardoor je de eerste jaren nauwelijks of zelfs geen onderhoudskosten zal hebben. Je weet ook beter waaraan je begint met een nieuwbouw. Vanaf het begin bepaal je het kostenplaatje, indien je er boven gaat zal dit te maken hebben met duurdere materialen of afwerking. Maar niets zo mooi als je droomwoning van A tot Z zien evolueren, toch?

Voordelen

  • Een woning naar jouw smaak: Kies je voor een nieuwbouwproject, dan mag je er zeker van zijn dat het eindresultaat in jouw smaak zal zijn.
  • Controle over budget: onvoorziene kosten zijn miniem omdat op voorhand erg duidelijk is wat inbegrepen is in de kosten van jouw nieuwbouwwoning
  • Energiepeil: Een woning renoveren is complex, bij een nieuwbouwwoning kan je snel rekening houden met de meest geschikte technieken waardoor je de energiekosten van de woning kan omlaag brengen.
  • Investering: De ouderdom van een woning heeft veel invloed op de waarde van een woning. In combinatie met een goed energiepeil kan je dus een grote meerwaarde creëren.
  • Comfortabel: Bij een renovatie komen altijd extra werken kijken, een nieuwbouwproject laat je toe om na de bouw meteen in je woning te gaan wonen.